Banner Forensica

Over Forensica

Forensica is een jong en innovatief bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in forensisch onderzoek. Wij zijn een particulier onderzoeksbureau dat recherche onderzoeken uitvoert voor verschillende partners. Forensica heeft haar basiskennis opgedaan tijdens de 4-jarige Hbo-opleiding Crime Science aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Deze opleiding leidt studenten op voor verschillende gebieden van het forensisch werkveld. Daarnaast heeft Forensica een universitaire cursus Antropologie afgerond.


Ervaring Forensica

Forensica heeft voor diverse opdrachtgevers verschillende rollen vervuld. Lees wat wij voor u kunnen betekenen. Een cold case onderzoek naar forensische sporen. Wij hebben sporen gezocht, nieuwe aanwijzingen onderzocht en het team geadviseerd; Het onderzoek naar een actuele moordzaak. Wij hebben het team geadviseerd op het gebied van de forensische mogelijkheden; Het ontwikkelen van systemen. Wij hebben systemen ontwikkeld die bijdragen aan de opsporing en preventie van misdrijven. Tevens kunt u bij Forensica terecht voor:

  • Dossier onderzoek naar de forensische bewijslast in uw (straf)zaak;
  • Contra-expertise van het DNA onderzoek en het maken van DNA-profielen;
  • Handtekening onderzoek voor het vaststellen van de authenticiteit van een handtekening of handschrift;
  • Vingerafdrukken onderzoek voor het veiligstellen van de vingerafdrukken en het vergelijken van de aangetroffen vingerafdrukken;
  • Digitaal onderzoek voor het uitlezen van de gegevens van een tablet, smartphone of pc en het verifiëren van de getuigenverklaring.

Cursussen

Daarnaast kan de advocatuur bij ons terecht voor diverse cursussen. Forensica ontwikkelt haar cursussen zelf. Onze cursussen gaan over uiteenlopende thema’s en worden vanuit de dagelijkse realiteit ingevuld. Wij zijn deskundig en op de hoogte van de actuele en nieuwste forensische methodieken. Wie bieden de cursus DNA onderzoek aan. In deze cursus leert u om een DNA rapport te beoordelen en te interpreteren. U leert om de eventuele fouten uit een DNA rapport te halen en de juiste vragen te stellen aan het Openbaar Ministerie.

Waarom Forensica?

Forensica weet waar ze het over heeft en is bekend met de rechtssystemen. Wij zijn een jong en innovatief bedrijf dat direct op uw vraag in kan springen. Betrouwbaarheid is vanzelfsprekend en een absolute voorwaarde om goed forensisch onderzoek uit te voeren. Tenslotte krijgt u van ons altijd kort en bondig advies waar u echt mee geholpen bent.

Netwerk Forensica

Forensica heeft een breed netwerk binnen het forensische werkveld. Wilt u een onderzoek uit laten voeren dat wij niet op onze website staat vermeld? Neem contact met ons op. Wij benaderen een specialist binnen ons netwerk, zodat uw onderzoek alsnog wordt uitgevoerd.

Contact

Bent u op zoek naar een jong en innovatief forensisch onderzoeksbureau? Neem contact met ons op.


Waar anderen stoppen, gaat Forensica verder