Banner Forensica

Vingerafdrukken onderzoek

Wilt u een dader van een misdrijf achterhalen. Vingerafdrukken onderzoek is een snelle en betrouwbare methode om de dader van een misdrijf te achterhalen. Forensica onderzoekt het voor u!


Hoe werkt het vingerafdrukken onderzoek?

Op het voorwerp worden vingerafdrukken van de dader gevonden. Doormiddel van een dactyloscopisch poeder worden de vingerafdrukken zichtbaar gemaakt. Het poeder hecht zich aan de achtergebleven vetten van de vingerafdruk. Hierdoor worden de lijntjes van de vingerafdruk zichtbaar. Forensica plaatst folie over de afdruk, waardoor het poeder met de afdruk aan het folie hecht. De vingerafdruk is verplaatsbaar en kan onderzocht worden in het laboratorium. De gevonden vingerafdrukken worden vergeleken met de afdrukken van de mogelijke verdachte. De verdachte plaatst zijn vingerafdrukken met inkt op een 10-vingerslib en drukt deze op speciaal papier. Daarna worden de vingerafdrukken geclassificeerd en wordt gekeken naar de vorm. Als de vorm overeenkomt met de afdruk op het folie wordt verder gezocht naar karakteristieke punten. Als er 12 identieke punten en geen verschillen zijn gevonden, is er sprake van een match. Het onderzoek kan worden gecombineerd met een tactisch onderzoek. In het tactisch onderzoek wordt de verdachte verhoord, geschaduwd of geven getuigen een verklaring.


Vingerafdrukken onderzoek Forensica

Forensica kan u van dienst zijn met het:

  • Veiligstellen van de vingerafdrukken. Forensica neemt de vingerafdrukken af, zodat contaminatie (beschadiging van de vingerafdrukken) wordt voorkomen;
  • Vergelijken van de gevonden vingerafdrukken met de vingerafdrukken van de verdachte;
  • Opstellen van een second opinion voor de vergelijking van de vingerafdrukken;
  • Opnieuw uitvoeren van het vingerafdrukken onderzoek.


Waarom Forensica?

Forensica heeft ervaring met het afnemen van vingerafdrukken onderzoek voor de advocatuur, bedrijven en particulieren. Het vingerafdrukken onderzoek kan een onderdeel zijn van de dossier analyse, maar kan ook los worden afgenomen. Het vingerafdrukken onderzoek wordt uitgevoerd in geaccrediteerde laboratoria die voldoen aan de vastgestelde richtlijnen voor forensisch onderzoek. Forensica is gespecialiseerd in het uitvoeren van vingerafdrukken onderzoek.

Contact

Wilt u een vingerafdrukkenonderzoek laten uitvoeren? Neem contact met ons op.


Waar anderen stoppen, gaat Forensica verder